drs. Joost Groot

NIVRE Register-Expert, MT-lid

Joost is 30, woont in Utrecht en was voorheen werkzaam als journalist voor onder meer NU.nl, Nieuwsuur en Upday. “Ik wilde wat nieuws proberen. Wat mij aanspreekt in het beroep personenschade-expert is de directe impact die je hebt op iemands leven. Als journalist is de invloed die je hebt altijd indirect, terwijl je als expert iemand echt kunt helpen haar of zijn leven na een ongeval weer op rails te krijgen.”

“Natuurlijk zijn er ook vaardigheden vanuit mijn vorige werk die mij in het werk als expert goed van pas komen. Een groot deel van het vak bestaat uit communicatie. Zelfverzekerd een gesprek aangaan, niet bang zijn om te bellen en vragen te stellen en zorgen dat de neuzen dezelfde kant op staan om tot een goede oplossing te komen zijn ‘skills’ die ik meeneem”.

Buiten werktijden is er ook genoeg te doen. “Ik voetbal ondanks een enkele blessure nog steeds met veel plezier en voor een feestje of een borrel ben ik vrijwel altijd te porren. Lekker uit eten of zelf een semi-culinaire mislukking creëren is ook iets wat ik leuk vind. Het is tegenwoordig een soort cliché geworden, maar uit reizen en het ontdekken van nieuwe dingen haal ik veel voldoening.”

drs. Joost Groot wordt ondersteund door:

Esther de Boer

Assistent Liesbeth van Loij
Assistent drs. Joost Groot