Deskundig.
Betrouwbaar.
Betrokken.

FAQ voor Opdrachtgevers (Veel gestelde vragen)

Hieronder vindt u de antwoorden op vragen die veel gesteld worden. Staat uw vraag er niet tussen? Stel dan uw vraag door middel van het invullen van het formulier.

FAQ Opdrachtgevers

 

Wat is 'contante waarde'?

Met contante waarde wordt bedoeld dat de schade die in de toekomst geleden wordt, toch nu al wordt afgerekend. De waarde van de schade van alle toekomstige jaren wordt omgerekend naar de huidige waarde. Hierbij wordt rekening gehouden met een te behalen rendement op de te ontvangen schade-uitkering en ook wordt een inflatiecorrectie toegepast.

Wat is een sterftekans?

Bij het afwikkelen van de schade die in de toekomst zal worden geleden in een eenmalige som, wordt ook rekening gehouden met de mogelijkheid dat men tussentijds komt te overlijden. Op basis van een overlevingstabel, verkregen via het Actuarieel Genootschap, wordt deze kans voor mannen en vrouwen afzonderlijk bepaald en in de schadeberekening opgenomen.

Wordt de inflatie ook meegerekend?

Bij elke berekening wordt rekening gehouden met de toekomstige inflatie. Deze wordt op basis van het verleden voor de toekomst begroot. De inflatiecorrectie verhoogt de schade, zodat de toekomstschade “waardevast’ is.

Aansprakelijkheid in het OV

In de letselschadepraktijk zien wij veel slachtoffers van ongevallen in het openbaar vervoer. Mensen komen tijdens het in- of uitstappen klem te zitten tussen sluitende deuren of glijden uit over natte afstapjes; het gebeurt vaker dan u denkt. Aansprakelijkheid wordt in dergelijke zaken helaas lang niet altijd erkend. Hoe komt dat en is dit altijd terecht? Welke verantwoordelijkheden heeft de openbaar vervoerder als het gaat om de veiligheid van zijn passagiers? Waar kun je als passagier zelf op letten om ongevallen te voorkomen?