Kennismaken met de jongste bedienden: Demi en Stef

Door drs. Joost Groot, Letselschade.com en Grytsje van den Bergs, Ottenschot Letselschade

Zowel op het kantoor van Letselschade.com in Papendrecht als op het kantoor van Ottenschot in Almelo was afgelopen jaar een aantal maanden een stagiair aan het werk. Met beide stagiairs was de klik goed en ook lieten ze beiden al snel zien dat ze veel in hun mars hebben. Daarom zijn Demi en Stef nu deeltijd in dienst gekomen naast hun afstudeertraject. Hoogste tijd dus om ze wat beter te leren kennen!

Hoe zou je jezelf in één zin omschrijven?

Demi: “Als een leergierige en spontane student.” Stef: “Rustig, zorgzaam en ik heb een groot rechtvaardigheidsgevoel.”

Uit dat rechtvaardigheidsgevoel komt ook de keuze voor het studiepad dat Stef bewandelde voort. “Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in wetten en regelgeving. Ook keek ik graag naar de serie ‘Suits’, dat heeft het wellicht nog versterkt. Na mijn mbo juridische dienstverlening ben ik gelijk doorgegaan naar hbo rechten, waar ik nu dus alweer aan het afstuderen ben. Met mijn afstuderen verdiep ik mij in de toekomstschade en de discussies die spelen wat betreft het fiscale component en de rekenrente.”

Demi’s reden om voor een juridische opleiding te kiezen was meer van praktische aard. “Mijn MacBook ging kapot en de reparatie verliep niet rechtvaardig. Ik besloot mijn rechtsbijstandsverzekeraar in te schakelen, maar helaas was ik niet tevreden met de dienstverlening. Ik had het idee dat ik dit beter kon. Toen ik mijn studiekeuze moest maken, heb ik dan ook besloten om rechten te studeren zodat ik mensen later op een betere manier kon helpen.” Binnen de opleiding heeft Demi voor de afstudeerrichting rechtsbijstandjurist gekozen.

Wat valt jou op als nieuwkomer in de letselschadewereld?Demi en Stef | Letselschade.com

Demi: “Dat er bij de dossierbehandeling meer partijen komen kijken dan ik had verwacht. Er kan sprake zijn van een aansprakelijkheidsverzekeraar, een expertisebureau, een medisch adviseur, een bedrijfsarts, een herstelcoach enzovoorts.” Stef: “De wachttijden bij sommige verzekeraars vallen mij in negatieve zin op, terwijl afgesproken is ‘dat de klant centraal staat.’ Verder valt mij op dat het een kleine wereld is. Je komt dezelfde personen vaak tegen in het werkveld.”

Bij de vraag wat ze direct zouden veranderen in de dossierbehandeling als dat mogelijk zou zijn, antwoorden ze beiden direct “kortere reactietermijnen”. Stef: “Het zou ook mooi zijn als er wat toeschietelijker met voorschotverzoeken wordt omgegaan.”

Wat vind je het leukst aan het werk?

Demi: “Het leukst vind ik om de contacten met de cliënten te onderhouden en om te zorgen voor de voortgang in de dossiers. Cliënten voelen zich hierdoor gehoord en geholpen.”

Stef: “De mogelijkheid om mensen te kunnen helpen en ze zorgen uit handen te kunnen nemen, zodat zij zich kunnen focussen op hun eigen herstel. Verder vind ik het ook leuk om mij vast te bijten in (juridische) discussies, bijvoorbeeld over aansprakelijkheid.”

Wat brengt de toekomst of staat er op je bucketlist?

Demi: “Ik ben nu vooral gericht op afstuderen, wat ik daarna wil weet ik nog niet zeker. Wellicht nog doorstuderen, maar ik laat de mogelijkheden open. Verder wil ik graag nog een reis maken naar het buitenland. Ik ben nog niet vaak in het buitenland op vakantie geweest en ben erg benieuwd naar andere culturen en het ontdekken van nieuwe plaatsen. Ik ben nu nog jong en besef dat ik deze kans moet pakken om zoveel mogelijk te zien en te ervaren terwijl ik de kans heb.”

Stef: “Eerst wil ik zo snel mogelijk afstuderen. Daarna heb ik al een duidelijk plan, ik wil graag mijn NIVRE-re titel gaan halen. Bij voorkeur zou ik dat doen bij Ottenschot. Naast mijn studie werk ik ook al twee dagen in de week bij Ottenschot en het bevalt mij hier uitstekend. Qua bucketlist lijkt het mij geweldig om een aantal Formule 1 circuits in het buitenland te gaan bezoeken, zoals bijvoorbeeld in Amerika en Brazilië. Uiteraard samen met mijn vriendin.”

 

Joost Groot is NIVRE Register-Expert bij Letselschade.com
Grytsje van den Bergs is NIVRE Register-Expert bij Ottenschot Letselschade