Wel onafhankelijk.
Niet onpartijdig.
Wij behartigen uw belangen.

Contact

Direct contact

ik wil:

Smartengeld bij letselschade

Letselschade.com is één van de grootste onafhankelijke letselschadebureau van Nederland. Sinds 1990 treden wij op als belangenbehartiger voor slachtoffers en nabestaanden. Bij ons kunt u rekenen op persoonlijke, deskundige en betrokken service. Letselschade.com hanteert de hoogste kwaliteitseisen en is onder andere ingeschreven in het register van De Letselschade Raad. Onze bijstand is voor u vrijwel altijd kosteloos.

Soorten letselschade

Ongelukken gebeuren. Maar wanneer iemand anders schuld heeft aan uw schade, heeft u wettelijk recht op een vergoeding. De geestelijke of lichamelijke schade die u oploopt door een ongeval heet letselschade.

 • een verkeersongeval
 • een bedrijfsongeval
 • een medische fout
 • een gebrek in een product
 • letsel toegebracht door dieren
 • een beroepsziekte
 • nalatigheid door lokale of landelijke overheid

Het claimen van letselschade kan een complex en uitdagend proces zijn. Met een gespecialiseerde letselschade advocaat van ons kantoor heeft u iemand met ruime ervaring in alle bovenstaande situaties. Neem vrijblijvend contact op om uw zaak met ons te overleggen. Lees meer…

Wat is smartengeld?

Smartengeld is een vorm van schadevergoeding die u kunt ontvangen voor de immateriële schade die u heeft geleden na een ongeval, mishandeling of ander voorval. Het is bedoeld als compensatie voor de fysieke en emotionele gevolgen die niet direct in geld uit te drukken zijn.

Smartengeld voorbeelden

Ongelukken gebeuren. Maar wanneer iemand anders verantwoordelijk is voor uw schade, heeft u recht op een vergoeding. De schade bestaat uit materiële en immateriële schade. Voorbeelden van smartengeld (immateriële schade) zijn:

 • Bederving van levensvreugde
 • Lichamelijke klachten of beperkingen
 • Psychische klachten
 • Littekens op het lichaam
 • Niet meer kunnen uitoefenen van werk of hobby
 • Effectieschade

Het letselschadeproces in 5 stappen

Kennismaking
Beoordeling aansprakelijkheid
Behandeling
Smartengeld
Definitieve afwikkeling

de heer Boutsma

“Ik ken Letselschade.com nu ruim 12 jaar vanuit mijn professie als claim manager bij een groot bouwbedrijf maar ook als benadeelde na een motorongeval waarbij ook mijn vrouw gewond raakte. Pas dan zie je waar een goede Belangenbehartiger het onderscheid maakt. Als opdrachtgever ervaar ik bij Letselschade.com professionaliteit en deskundigheid. Geen loze belofte want ze staan voor wat ze zeggen.”

de heer Boon

“Nadat mijn vrouw op haar fiets was aangereden door een auto werd ik door mijn rechtsbijstand verzekeraar doorverwezen naar Letselschade.com. Letselschade.com heeft hierna deze zaak op een prettige en vakkundige manier opgelost en afgehandeld. Hiervoor wil ik, mede namens mijn vrouw, Letselschade.com. (in het bijzonder Mw. Willemsen) van harte bedanken.”

Hoeveel smartengeld na ongeval?

De hoogte van het smartengeld hangt af van meerdere factoren, zoals de ernst van uw letsel, de duur van het herstel, en de invloed op uw persoonlijke leven. Elke zaak is anders, maar het traject dat we doorlopen, heeft vaak dezelfde structuur.

Letselschade.com zoekt…

een (ervaren) Register-Expert Personenschade. Geen standaard ‘9 tot 5’ baan. Je werkt nu eenmaal met cliënten die onze zorg en aandacht verdienen….. lees meer

 

Belangenbehartigers sinds 1990

Papendrecht, 29 juni 2021 Letselschade.com en branche­genoot Ottenschot Letselschade gaan samen­werken en bundelen 55 jaar letselschade expertise… lees meer

 

GrootNieuws

Waarom Letselschade.com?

Letselschade.com (sinds 1990) is gespecialiseerd in letselschade en één van de grootste onafhankelijke letselschadebureaus in Nederland.

Prettig kennis te maken

Dit zijn de mensen achter Letselschade.com. Onze experts, onze secretaresses, onze directie. Medewerkers met passie voor hun vak.

Hulp bij smartengeld berekenen

Heeft u hulp nodig bij het claimen of berekenen van smartengeld, of wilt u meer informatie? Maak dan kennis met de mensen achter Letselschade.com. Onze experts, onze assistenten, onze directie. Eén team, één missie, één passie: optimale dienstverlening aan onze particuliere en zakelijke relaties.

mr. Sander de Groot

NIVRE Register-Expert
Sinds september 2006 werk ik als letselschade-expert bij Letselschade.com. Voor die tijd was ...

mr. Hélène Zabel

NIVRE Register-Expert
Na het behalen van mijn gymnasium-diploma was ik zoekende. Ik wilde eigenlijk ...

Berth Groot

NIVRE Register-Expert, mediator, directeur
Letselschade.com is een commercieel en winstgevend bedrijf. Dat is belangrijk voor onze continuïteit, ...