Column

Hier met je letsel!

Letselschade-expertise is geen beschermde beroepsgroep, zoals het notariaat of de advocatuur dat wél zijn. Dit betekent dat u en ik vandaag nog kunnen starten als letselschade-experts. En dan begint het; genoeg cliënten hebben om de ‘schoorsteen te laten roken’.

In een normaal proces vergt het opbouwen van een goede naam een lange tijd. Te bereiken door bijvoorbeeld de juiste kennis & kunde toe te passen – het blijft tenslotte mensenwerk. En door het opbouwen van een netwerk van specialisten (medisch adviseurs, arbeidsdeskundigen, rekenkundig experts, herstelcoaches etc.). Er zal dus gewerkt moeten worden aan een positief ‘track record’ en een gedegen, betrouwbaar imago.

Als er een normaal proces bestaat, dan bestaat er ook een niet zo normaal proces. Uiteraard kun je van mening verschillen over de kwalificatie normaal, waarbij het niet mijn insteek is om daar nu een discussie over uit te lokken, maar ik loop er zeker niet voor weg! Maar waar ik op doel is de volgende situatie.

Via de social media kanalen zie ik dagelijks meldingen van ongevallen voorbijkomen. Berichten die gedeeld worden door een ‘twittercop’, een ambulancedienst of krant. Vaak kan er uit zo’n bericht (niet zelden inclusief foto) informatie gehaald worden die kan leiden naar het slachtoffer en/of de veroorzaker. Een beetje gewiekst bureau gebruikt – naar mijn mening, misbruikt – deze informatie om in contact te komen met het slachtoffer. Oftewel, niet het normale proces.

Begrijp me goed, ik zie natuurlijk graag dat deze mensen zich bij ons melden voor hun belangen-behartiging. Maar dan wel op eigen initiatief of op aanbeveling of doorverwijzing. Iedereen moet vooral een vrije keuze hebben om een belangenbehartiger te kiezen. Je kort na een ongeval actief aanbieden of opdringen als belangenbehartiger valt niet onder die vrije keuze. Het slachtoffer is dan nog te veel met het ongeval bezig en zal eerder geneigd zijn om op het aanbod in te gaan, zonder zich eerst de vraag te stellen of hij daarmee voor een betrouwbare en deskundige partij kiest.

Hier met je letsel! Mag, maar dan wél op verzoek of met bewuste instemming van het slachtoffer.

Stefan van der Leun, accountmanager Letselschade.com

Letselschade.com is bewust actief op een aantal social media kanalen. Denk hierbij aan Twitter, LinkedIn en Facebook. Dit doen we om te informeren, kennis te delen en … zichtbaar te zijn.

Lees ook:

Hoe meer letsel, hoe beter…