Stage in Coronatijd: anders maar niet minder leerzaam 

Tiziana Torres liep stage bij Letselschade.com voor haar master Aansprakelijkheid en Verzekering aan de Erasmus Universiteit:

“Wat was ik opgelucht dat Letselschade.com mij, ondanks alle hectiek rondom het virus en de strenge maatregelen die door de overheid waren afgekondigd, de mogelijkheid wilde bieden om vanuit huis stage te lopen.”

Stage vanuit huis

Sinds maart houdt het Coronavirus de wereld in zijn greep. Vrijwel meteen na de eerste persconferentie op 6 maart besloten werkgevers hun werknemers vanuit huis te laten werken en werden universiteiten genoodzaakt ‘thuis-onderwijs’ te faciliteren. Naast de zorgen om het virus zelf, maakte ik mij als student ook zorgen om mijn stage. Kon deze nog wel doorgaan? Gelukkig stelde Georgette Kuntz mij gerust: “Je stage kan gewoon doorgaan, al zal deze een andere invulling krijgen dan voorgaande jaren.”

Om thuis een stagegevoel te creëren, besloot ik kantoortijden aan te houden en iedere dag in
verschillende dossiers werkzaamheden te verrichten. De communicatie verliep vooral per e-mail maar bij vragen mocht ik altijd telefonisch contact opnemen met de betreffende expert. Ondanks dat het voor mij niet mogelijk was om fysiek op het kantoor in Papendrecht aanwezig te zijn, voelde ik mij door het intensieve contact met de letselschade-experts en de vele opdrachten die ik kreeg toegezonden, een volwaardige stagiaire en een onderdeel van het kantoor.

Opdrachten

Al snel kreeg ik mijn eerste grote opdracht: het uitvoeren van een onderzoek naar de problemen die zich kunnen voordoen bij letselschadeslachtoffers die onder bewind staan en  een schadevergoeding krijgen uitgekeerd. Ik vind het ontzettend leuk dat ik de uitkomsten van dit onderzoek – zodra Corona dit toelaat – op kantoor mag komen presenteren. Naast dit grote onderzoek, heb ik gedurende mijn stage verschillende andere juridische opdrachten mogen uitvoeren. Door inzage in verschillende dossiers, heb ik een goed beeld gekregen van de wijze waarop Letselschade.com de letselschadeclaims behandeld.

Bij bestudering van de dossiers viel mij vooral op dat de belangen van cliënt altijd centraal staan. De letselschade-experts zijn deskundig en vastberaden om in ieder dossier een voor de cliënt zo spoedig mogelijk herstel mogelijk te maken.

Dat de letselschade-experts werkzaam bij Letselschade.com niet alleen oog hebben voor de juridische kant van een claim, werd mij duidelijk tijdens een huisbezoek. Tijdens dit bezoek werd door de expert namelijk ruim de tijd genomen om de niet-juridische wensen en behoeften van cliënt in kaart te brengen. Een uitleg hoe het letselschadeproces doorgaans verloopt, deed cliënt duidelijk goed.

Leerzaam en een woord van dank

De vierweekse stageperiode heb ik als zeer leerzaam ervaren. Met name van het meekijken met de wijze waarop claims worden afgehandeld, heb ik veel geleerd. Mede door deze stage bij Letselschade.com weet ik zeker dat ik als afgestudeerd jurist werkzaam wil zijn binnen de letselschadebranche.

Ik wil het kantoor bedanken voor de stageperiode. Alle letselschade-experts wil ik bedanken voor de leerzame opdrachten en het prettige contact.