Nieuwe collega’s! Kennismaken met Anne en Evy

Door Liesbeth van Loij, Letselschade.com en Grytsje van den Bergs, Ottenschot Letselschade

Wederom hebben we zowel in Papendrecht als Almelo nieuwe collega’s mogen ontvangen. Anne is sinds een aantal maanden als stagiaire werkzaam in het oosten en Evy is vanaf juni als expert gestart in het westen. Hoogste tijd dus om nader kennis te maken.

Hoe zou jij jezelf omschrijven?

Evy  “Ik ben een echte ‘mensenmens’! Ik ben open, hou erg van gezelligheid, ben toegankelijk en ook niet bang om te zeggen waar ik voor sta.”

Anne  “Ik woon in Almelo, maar ben ook veel te vinden in de omgeving van Nootdorp waar mijn vriend Owen woont. In september ben ik gestart met afstuderen voor mijn opleiding HBO-rechten. Ik ben gedreven, behulpzaam, perfectionistisch en sociaal. Verder ben ik ook wel een echt paardenmeisje.”

Wat trok jou aan om bij ons kantoor te komen werken?

Evy  “Na een eerste kennismakingsgesprek werd mij meteen duidelijk dat kwaliteit en persoonlijke aandacht voor het slachtoffer hoog in het vaandel staan bij Letselschade.com. Als ik een letselschadezaak behandel, vind ik deze twee aspecten ook erg belangrijk. Ik had meteen het gevoel dat ik hier alle ruimte en tijd krijg om een zaak naar behoren te behandelen en mijn cliënten de aandacht te geven die ze verdienen. Ook de grootte van het kantoor met een hechte groep collega’s die elkaar kennen spreekt mij erg aan. Ik vind contact met collega’s heel belangrijk.”

Anne  “Via Stef Snippe, ook werkzaam bij Ottenschot, werd ik enthousiast gemaakt om stage te gaan lopen bij Ottenschot. Hij vond de functie en het bedrijf echt bij mij passen. Op de opleiding wordt helaas heel weinig aandacht besteed aan het vakgebied letselschade. Ik was er echter meteen in geïnteresseerd en zodoende heb ik gesolliciteerd.”

Hoe is de eerste periode bij ons kantoor bevallen?

Evy  “Mijn eerste weken op kantoor zijn heel prettig en fijn verlopen. Ik heb lieve collega’s die mij warm hebben ontvangen. Iedereen is toegankelijk en open naar elkaar. Er is ruimte voor overleg en we helpen elkaar waar nodig. Qua werkinhoud is er voor mij niet heel veel veranderd. Ik hield al van mijn werk als letselschade expert en houd nog steeds van mijn werk. Nu doe ik mijn werk alleen in een andere werkomgeving met andere zaken en nieuwe collega’s.”

Anne  “De eerste periode heb ik heel veel geleerd, omdat dit vakgebied voor mij dus nog heel onbekend was. Ik ben gedurende mijn stage geïnspireerd geraakt om nog veel meer over dit vak te leren. Gelukkig heb ik ook hele leuke collega’s leren kennen die al mijn vragen kunnen beantwoorden.”

Wat vind jij het leukste aan je werk?

EvyHet geeft enorme voldoening als een slachtoffer aangeeft dat ze jouw inspanningen waarderen en dat het hen ook echt heeft geholpen. Dus echt het ontzorgen van een slachtoffer na een vervelend ongeval is wat ik het leukst vind aan mijn werk.”

Anne “Het is leuk om echt verantwoordelijk te zijn voor de voortgang van een dossier. En dan helemaal als dit voor cliënt uiteindelijk tot een tevreden resultaat heeft geleid.”

Wie is van groot belang geweest in jouw leven en waarom?

Evy  “Mijn partner en vader van mijn kinderen. Dit klinkt waarschijnlijk erg cliché, maar het is wel zo. Toen mijn oudste zoon twee jaar oud was, besloot ik om weer te gaan studeren Mijn partner heeft mij hierin gesteund. Studeren is niet altijd makkelijk. Zeker niet als je daarnaast je huishouden, je kind en je gezin hebt. Ik heb dan ook vaak momenten gehad waarop ik het wilde opgeven. Mijn partner heeft me in die moeilijke momenten eraan herinnerd waarom ik ook alweer begonnen was. Hij heeft me door de moeilijke momenten heen gesleept.”

Anne  “Mijn moeder. Zij heeft mij geïnspireerd om ondanks tegenslagen toch door te gaan. Daarnaast is ook een drijfveer dat mijn moeder 22 jaar geleden zelf een ongeval is overkomen waar zij tot op de dag van vandaag klachten van ondervindt. Destijds was de schadebehandeling nog heel anders dan nu. Dit was toen helaas veel minder goed geregeld. Ik ben dan ook zeer gemotiveerd om voor benadeelden van nu wel te zorgen dat zij een rechtvaardige schadevergoeding ontvangen.”

Waar ben je het meest trots op?

EvyMijn kinderen.”

Anne  “Dat ik heb doorgezet wat betreft mijn educatie. Ik ben begonnen op het VMBO. Vervolgens heb ik een opleiding gedaan voor onderwijsassistente, dit was echter niets voor mij. Toch heb ik dit afgemaakt, zodat ik met een mbo-diploma op zak vervolgens door kon studeren op het hbo. En dat is een hele andere richting geworden, namelijk rechten.”

Wat zou je direct veranderen in de dossierbehandeling als dat mogelijk zou zijn?

Evy  “Een extra check voor onze collega’s aan de andere kant. Een check op empathie en het meedenken in het belang van de cliënt. Want uiteindelijk doe je het samen, je hebt elkaar nodig. Hoe fijn is het voor de cliënt als alle neuzen dezelfde kant opstaan.”

Anne  “Ik behandel nu loonschade zaken. In deze zaken zou ik direct veranderen dat het wettelijk wordt vastgelegd dat ook een werkgever zich mag laten bijstaan voor het verhalen van zijn geleden schade. De werkgever betaalt immers de werknemer door, waardoor er sprake is van verplaatste schade. Indien de werknemer deze schade zelf had moeten verhalen, mag hij zich hier wettelijk gezien wel voor bij laten staan, maar de werkgever heeft daar nu wettelijk gezien geen recht op. Wanneer dit wordt veranderd, zou dat veel discussie voorkomen.”

Hoe zien voor jou de komende jaren eruit?

Evy  “Binnenkort ga ik starten met de opleiding om mijn NIVRE-re titel te behalen. Hier heb ik veel zin in. Verder wil ik ‘gewoon’ dossiers blijven behandelen, zoals ik dat al in voorgaande jaren heb gedaan en wil ik nog meer slachtoffers ontzorgen en tevreden stellen. En natuurlijk ook veel leuke dingen ondernemen met mijn nieuwe collega’s!”

Anne  “Ik ga ervoor dat ik in februari mijn diploma op zak heb. Daarna hoop ik dat ik bij Ottenschot kan blijven werken. Mijn ultieme doel is om de titel NIVRE-re op den duur te behalen. Op de weg hiernaartoe wil ik zoveel mogelijk ervaring opdoen.”


Liesbeth van Loij is NIVRE Register-Expert bij Letselschade.com
Grytsje van den Bergs is NIVRE Register-Expert bij Ottenschot Letselschade