Kennismaken met Alida Steenkamp

Door Grytsje van den Bergs, Ottenschot Letselschade

Alida werkt sinds 1 oktober 2022 bij Ottenschot. Ze is drie dagen per week te vinden op het kantoor Almelo. Hoogste tijd dus om nader kennis te maken!  

Hoe zou je jezelf in één zin omschrijven?

“Ik ben een eerlijke, betrouwbare, soms warrige introvert die, in bepaald gezelschap juist extravert kan zijn. Ik hou van lekker eten en borrelen – dat is een tweede zin 😉 maar deze moet erbij… haha.”

Wat trok je aan om bij Ottenschot te gaan werken?

“Ik wilde graag weer gaan werken toen mijn kinderen naar school gingen. Maar ik wilde niet zomaar een baan. Natuurlijk iets wat ik goed kon combineren met mijn gezin – maar ook een baan waarbij ik iets zou kunnen betekenen voor een ander. Voor mij staat Ottenschot voor eerlijkheid, hulp en rechtvaardigheid. Dat zijn kenmerken waar ik me erg in kan vinden. Mensen ondersteunen en helpen waar zij letsel hebben opgelopen. Ik snap hoe het leven veranderd kan zijn als je iets ingrijpends overkomt – en dat het dan erg fijn is als je ondersteund wordt waar het misschien boven je eigen petje gaat. Daarnaast vind ik het heerlijk om de schaderegelaar te ondersteunen waar ik kan. Ik zit zeker op mijn plek.”

Wat valt jou op in de letselschadewereld?

“Voordat ik bij Ottenschot werkte wist ik eigenlijk niks over letselschade en de rechten die je hebt. Het valt mij op dat veel mensen dit niet weten. Herkenbaarheid voor letselschade zou zeker iets zijn. Voor ons, maar meer nog voor de mensen die letselschade hebben opgelopen. We kunnen ze helpen en de meeste mensen weten dat niet.”

Welk onderdeel van je werkzaamheden vind jij het leukst/geven je de meeste voldoening?

“Eigenlijk vind ik nieuwe dossiers aanmaken en het telefonische contact met de nieuwe cliënt leuk en dat geeft voldoening. De cliënt geruststelling geven – je wordt geholpen, wij gaan je helpen.”

Wat zou je direct veranderen in de letselschadewereld als dat mogelijk zou zijn?

“Het contact tussen de wederpartij en letselschadebedrijven. Het is een getouwtrek soms – en dat vind ik erg jammer. Als we nou allemaal eerlijk en betrouwbaar zouden zijn – dan hoeven we ook niet zoveel achter elkaars broek aan te zitten. Maar dat is vast een ideale wereld.”

Het leven bestaat (gelukkig) niet alleen uit werken. Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

“Ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd leuke dingen te ondernemen met mijn gezin, klussen in huis samen met mijn man. Daarnaast met vrienden/familie af te spreken en eindeloos bij te kletsen met een overheerlijk wijntje of een kopje koffie. Dit het liefste in de zon. Daarnaast hou ik erg van lezen en ben ik bezig met werk in de kerk. Het geloof is onlosmakelijk verbonden met wie ik ben.”

Wie is van groot belang geweest in jouw leven en waarom?

“Poeh – dit zijn heel veel mensen. Ik heb een periode van erge ziekte gekend. Veel mensen zijn er toen voor mij geweest. Toch zou ik zeggen dat ik zonder mijn man deze periode heel anders had beleefd en doorgekomen. Zijn nuchterheid, eerlijkheid en praktische aanpak dat met 200% liefde is van groot belang geweest. Daarnaast mijn familie. Onvoorwaardelijke liefde – welke (domme) keuzes je ook maakt – ik ben altijd welkom! Dat is wat ik heb meegekregen van mijn ouders en dat is iets wat ik ook zeker aan mijn kinderen doorgeef. Dat besef is goud waard.”

Waar ben je het meest trots op?

“Mijn gezin is natuurlijk mijn nummer 1 trots! Maar dat ik ben wie ik ben – en mezelf durf te onderzoeken, uit te dagen en te veranderen/ontwikkelen waar nodig – daar ben ik ook wel trots op.”

Wat staat er op je bucketlist?

“80 worden samen met mijn man (al is hij daar al eerder dan ik…haha).”

Grytsje van den Bergs is NIVRE Register-Expert bij Ottenschot Letselschade