Gepubliceerd op donderdag 07 september 2017

Zwaardere verwondingen als gevolg van ongeval met e‑bike

door mr. Sander de Groot

 

Elektrische fietsers raken bij een fietsongeval vaker ernstiger gewond dan verkeersdeelnemers op een gewone fiets. Wie op een e-bike een ongeluk krijgt, heeft twee keer zo vaak meervoudige verwondingen, vaker schedelhersenletsel en ligt twee keer zo lang in het ziekenhuis. Dat blijkt uit onderzoek van een groep Groningse artsen onder bijna 500 patiënten die na een fietsongeval binnenkwamen op de eerste hulp van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Steeds meer e-bikes

In Nederland wordt de elektrische fiets oftewel e-bike steeds populairder. In 2016 was van alle verkochte fietsen 29% elektrisch en er zijn inmiddels bijna 2 miljoen e-bikes verkocht.
Traumachirurg Jeroen Poos van het UMCG merkte dat hij steeds meer e-bikers met ernstige verwondingen op de spoedeisende hulp zag, en besloot dit te gaan onderzoeken.

Onderzoek UCMG

Op de spoedeisende hulp van dit ziekenhuis werden 2 jaar lang alle fietsongevallen bijgehouden die werden behandeld. Zowel de ongevallen met e-bikes als met klassieke fietsen. Bijna twee jaar lang werden de gegevens – leeftijd, geslacht, reeds bestaande klachten en eventuele andere aandoeningen – van 475 patiënten van 18 jaar en ouder, respectievelijk 107 e-bikers en 368 klassieke fietsers bijgehouden. Er werd gekeken naar de soorten letsel, de ernst van de letsels en men registreerde de opnameduur in het ziekenhuis. In dit onderzoek is een nauwkeurige vergelijking gemaakt, waarbij werd gecorrigeerd voor onderlinge verschillen, zoals leeftijd en ziektegeschiedenis. De conclusies na 23 maanden onderzoek zijn duidelijk.

Conclusie

E-bikers raken bij een verkeersongeval twee keer zo vaak ernstig meervoudig gewond dan gewone fietsers, blijkt uit het onderzoek. Bijna de helft van de gewonde e-bikers heeft (ernstig) schedelhersenletsel. Ook worden e-bikers langer opgenomen in het ziekenhuis en belanden ze twee keer zo vaak op de Intensive Care als klassieke fietsers. Het onderzoek laat ook zien dat juist oudere e-bikers bij verkeersongevallen betrokken zijn.

Preventie

De Groningse artsen adviseren e-bikers om een helm te dragen en fietsles te nemen. “Bewustwording van de risico’s is belangrijk. Als e-biker moet je bijvoorbeeld beseffen dat andere weggebruikers je snelheid nog weleens onderschatten, met een botsing als gevolg.”
De Groningse artsen hebben niet onderzocht wat de oorzaak is van de fietsongevallen. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) inventariseert nu de meest voorkomende oorzaken van fietsongevallen met e-bikes, zodat maatregelen kunnen worden genomen. Als er meer duidelijkheid is omtrent de oorzaak van de ongevallen, weten we beter welke vaardigheden moeten worden getraind. Bovendien kunnen er aanpassingen worden gedaan in de infrastructuur, als blijkt dat dit nodig is om het aantal ongevallen met e-bikes te verminderen.

Zoals eerder aangegeven loopt bijna de helft van de e-bikers bij een ongeluk ernstig schedelhersenletsel op en een helm kan dat risico aanzienlijk verminderen. Op dit moment is het dragen van een helm alleen verplicht bij een elektrische fiets die 45 kilometer per uur kan, maar deze fietsen vormen slechts een klein deel van de e-bikes. Een eenvoudige maatregel zou zijn het verplicht stellen van het dragen van een helm op e-bikes.

Geschreven door