Gepubliceerd op dinsdag 04 juni 2019

Verzekeraar moet kosten multidisciplinair behandeltraject betalen

Na een verkeersongeval is een letselschadeslachtoffer door zijn klachten geheel arbeidsongeschikt geraakt. Na verschillende soorten therapieën te hebben uitgeprobeerd, besluit hij in overleg met een arbeidsdeskundige te starten met een multidisciplinair revalidatietraject.

De aansprakelijke verzekeraar wil aan de vergoeding van dit traject echter voorwaarden verbinden.  Zo wil de verzekeraar niet meer vergoeden dan € 6.311,00, terwijl op voorhand onduidelijk is of de kosten van het traject daarmee ook gedekt zijn. Daarnaast stelt de verzekeraar de voorwaarde dat hij bij onvoldoende inzet vanuit de cliënt zelfs helemaal niets vergoedt. Tenslotte stelt de verzekeraar dat dit het laatste behandeltraject is wat voor vergoeding in aanmerking komt, terwijl onduidelijk is of dit traject het gewenste effect zal hebben.

De rechtbank Noord-Holland kan met deze voorwaarden niet instemmen. In de uitspraak van 8 mei 2019 wordt de aansprakelijke verzekeraar er toe verplicht het multidisciplinaire revalidatietraject van het letselschadeslachtoffer geheel te vergoeden.

Lees hier de volledige uitspraak.