Gepubliceerd op donderdag 01 november 2018

Cliëntenkijk: De tweeling Romijn

door drs. Joost Groot

Belangenbehartiging kan veel meer zijn dan het verhalen van schade. Een goed voorbeeld is de zaak van Lenie Romijn, de helft van Papendrechts bekendste tweeling. Dat Lenie in 2016 werd aangereden bij het beklimmen van de brug naar Dordrecht was niet alleen buitengewoon vervelend voor haarzelf, maar had ook grote consequenties voor haar zus Adrie met wie zij samenwoont.

 

Belangenbehartiging is méér dan alleen financiële genoegdoening: “Letselschade.com heeft de situatie verlicht. Het is nog steeds helemaal niet leuk, maar wel een stuk draaglijker.”

 

Lenie werd aangereden door een scooter. Na de eerste pijn was er vooral verdriet om haar geliefde fiets. Door de val was de trapper om de kettingkast gebogen. Dat de scooterrijder zei haast te hebben maakte de situatie niet beter: “dan had hij maar eerder moeten opstaan!”

Lenie Romijn blijkt toch fors armletsel aan de aanrijding te hebben overgehouden. Fietsen lukt haar niet meer. Omdat de zussen van inmiddels respectabele leeftijd geen auto hebben is hun mobiliteit na het ongeval sterk beperkt. Zeker omdat ze altijd alles samen doen. Daarnaast heeft Lenie een stevige verkeersangst overgehouden aan het ongeluk. Zelfs in de buurt komen van een stilstaande scooter veroorzaakt bij haar hevige emoties.

Het medische proces verloopt moeizaam en stroperig. Daarnaast loopt het contact voor de WMO via de gemeente problematisch. De tweeling wil namelijk graag een duofiets, zodat alleen Adrie hoeft te sturen. Alle moeite voor de duofiets was bijna voor niets geweest, omdat de gemeente geen geschikte parkeerplek kon vinden. Sander de Groot besloot daarop om zich actief in de discussie over de fiets te mengen en wist samen met Lianne Horstink van Metzorg binnen afzienbare tijd een prima plek voor de fiets te organiseren.

Voor Lenie en Adrie Romijn is hun belangenbehartiger Sander de Groot een rustpunt. Zij vinden daar een luisterend oor waar ze, voor hun gevoel, eindelijk serieus genomen worden. Zoals zijzelf aangeven is dat voor hun verwerkingsproces erg belangrijk. “Verder laten ze ons maar een beetje dobberen. Het proces werd voor ons bij Letselschade.com zo inzichtelijk mogelijk gemaakt en het was een plek waar we tenminste fatsoenlijk te woord werden gestaan”, stellen de zussen.

dit verhaal in andere media:

De tweeling heeft inmiddels de eerste ritten gemaakt, maar Lenie blijft worstelen met haar verkeersangst. Daarom is besloten om in overleg te treden met de aansprakelijke verzekeraar, zodat Lenie wellicht een cursus van een gespecialiseerd bedrijf kan volgen. Mede door dit soort zaken zo op te pakken probeert Letselschade.com om haar cliënten zoveel mogelijk te laten terugkeren naar de situatie voor het ongeval. Belangenbehartiging kan, en moet in veel gevallen, een stuk breder zijn dan alleen de financiële kant van het verhaal.

Geschreven door