Gepubliceerd op vrijdag 16 augustus 2019

Onderzoek naar fietsveiligheid in Gemeenten

door mr. Bianca Willemsen

Nederland is een écht fietsland. Helaas gebeuren er nog te vaak ongevallen waarbij fietsers betrokken zijn. Daarnaast vinden er veel eenzijdige ongevallen plaats, dat wil zeggen ongevallen waarbij alleen de fietser zelf betrokken is.  Eenzijdige fietsongevallen vinden veelal plaats vanwege onveilige wegen of onoverzichtelijke kruispunten. Denk bijvoorbeeld aan de fietser die een goot inrijdt, of uitglijdt vanwege een te grote hoeveelheid grind op de weg.

De Fietsersbond gaat om die reden onderzoek doen naar de fietsveiligheid in verschillende Gemeenten, in de hoop de wegsituatie te verbeteren. De Fietsersbond roept fietsers op een vragenlijst in te vullen zodat hiervoor aandacht komt. De onderzoeksresultaten zullen worden gedeeld met de betreffende Gemeenten. De Fietsersbond hoopt de Gemeenten met dit onderzoek inzicht te geven over onveilige wegsituaties. De focus kan dan worden gelegd op verbetering van deze punten, zodat uiteindelijk een veiligere omgeving voor fietsers kan worden gerealiseerd. De vragenlijst treft u onderaan bijgevoegd artikel:

https://www.letselschade.nu/verkeer-verkeersaansprakelijkheid/fietsersbond-gaat-fietsveiligheid-per-gemeente-onderzoeken/

Geschreven door