Gepubliceerd op donderdag 05 juli 2018

Nieuwe collega: Bianca Willemsen

Als ik mezelf in twee woorden zou moeten omschrijven, zou ik kiezen voor ‘muzikale optimist’. Ik ben een optimist omdat ik altijd overal het beste van wil maken en me daar vol voor inzet. Muzikaal, omdat ik het liefst iedere vrije avond zou willen besteden aan karaoke. Dat is echt kenmerkend voor mijn persoonlijkheid. Ik ben gek op zingen. Zodra ik de gelegenheid krijg, grijp ik de microfoon. Daarnaast speel ik graag piano en gitaar. In dat laatste ben ik helaas niet heel goed, maar wat niet is kan nog komen…

Naast deze toch wat ‘kinderachtige’ hobby, kan ik ook heel serieus zijn. Perfectionistisch als ik ben heb ik nooit stil gezeten. Ik legde de lat altijd hoog voor mezelf en wilde graag presteren. In september 2014 begon ik met mijn rechtenstudie aan de Universiteit Utrecht. In juli 2017 heb ik mijn Bachelor Rechtsgeleerdheid behaald. Tijdens mijn bachelor heb ik geprobeerd zoveel mogelijk ervaring op te doen in de rechtspraktijk. Zo kwam ik als vrijwilliger terecht bij Slachtofferhulp Nederland. Mijn eerste ervaring met belangenbehartiging. Ik merkte meteen dat het me aansprak om slachtoffers zo goed mogelijk te ondersteunen, op zowel juridisch als emotioneel gebied. Namens mijn cliënten eiste ik schadevergoeding of oefende het spreekrecht uit tijdens een zitting. Het waren leerzame jaren. In mei 2017 kwam ik als stagiair terecht bij Letselschade.com. Hier kon ik het letselschade expertise vak proeven, en dat smaakte naar meer. Voorheen ondersteunde ik slachtoffers van geweldsmisdrijven. Bij Letselschade.com kreeg ik te maken met een veel grotere variëteit aan zaken. Dit maakte de overstap voor mij heel interessant.

Inmiddels ben ik al geen nieuw gezicht meer binnen Letselschade.com. Een paar maanden na mijn stage, in november 2017, ben ik in dienst gekomen als parttime administratief medewerker. Dit deed ik naast mijn Master Strafrecht, die ik nu zo goed als afgerond heb. Op 29 juni jl. heb ik mijn scriptie ingeleverd en het is nu wachten op het verlossende woord van mijn scriptiebegeleider… Dan ben ik Meester in de Rechten. Dat is toch wel een mijlpaal.

Per 1 juli 2018 zal ik als Junior-Expert in dienst treden bij Letselschade.com. Hier heb ik heel veel zin in en verwacht ontzettend veel te leren. Mijn ervaringen bij het kantoor zijn tot nu toe alleen maar positief geweest. Niet alleen werken er zeer deskundige en betrokken mensen, vooral het werk is dankbaar en zeer uitdagend. Geen dag is hetzelfde en het is echt ‘mensenwerk’. Dagelijks contact hebben met cliënten en iets voor hen kunnen betekenen geeft mij veel voldoening. Dit stimuleert mij om het beste uit mezelf te halen en me voor de volle 100% in te zetten voor het slachtoffer.

Nog steeds worden teveel mensen slachtoffer van verkeersongevallen, bedrijfsongevallen, medische fouten en andere nalatigheden. Dat kan ik helaas niet veranderen, maar ik hoop wel dat ik uiteindelijk een verschil kan maken. Dat lijkt me een mooi streven.

Bianca Willemsen