Gepubliceerd op donderdag 07 september 2017

Letselschade en Slachtofferhulp:
verschillende vormen van belangenbehartiging met een gezamenlijk doel

Door: Bianca Willemsen

Iedere dag kun je het lezen en horen in de nieuwsberichten. Door heel Nederland staan iedere dag files vanwege tientallen verkeersongevallen die plaatsvinden. Hierbij lopen mensen letselschade op. Zij hebben hulp nodig bij het herstel en in het verhaal van hun schade. In de maatschappij gebeurt nog veel meer. De kranten staan vol met berichten over geweldsmisdrijven, diefstallen en bedreigingen. In het dorp waar ik woon is vrij recent nog iemand met een pistool bedreigd bij de pinautomaat. Onder dwang heeft hij een bedrag van ongeveer €250,- moeten pinnen en dit moeten afstaan aan de afpersers. Ergens anders in de regio is een jongeman tijdens het uitgaan mishandeld. Hij liep hierbij ernstig letsel op en kan gedurende twee maanden niet naar school.

Iedere dag gebeuren er dingen waardoor mensen de grip op hun leven kwijtraken. Zij moeten deze terug zien te vinden, maar kunnen dit lang niet altijd zelfstandig; ze hebben hierbij hulp nodig. Verschillende organisaties proberen het slachtoffer hierbij te helpen. Zo ook expertisebureau Letselschade.com en Slachtofferhulp Nederland. Ik heb het geluk gehad om met beide organisaties uitgebreid kennis te maken. Bij Slachtofferhulp Nederland ben ik nu twee jaar werkzaam als vrijwilliger op de afdeling juridische dienstverlening. Bij Letselschade.com doe ik praktijkervaring op als student-stagiair, voor de duur van drie maanden.

Slachtofferhulp Nederland en Letselschade.com bieden hun (juridische) diensten aan binnen een verschillend speelveld. Slachtofferhulp houdt zich op juridisch vlak bezig met de ondersteuning van het slachtoffer in het strafproces, terwijl Letselschade.com meer in het civiele werkveld opereert. Een juridisch medewerker van Slachtofferhulp kan zich, namens het slachtoffer voegen in het strafproces, om zo tot vergoeding van de schade te komen. Daarnaast wordt waar nodig ondersteuning geboden bij de uitoefening van het spreekrecht. Bij Letselschade.com wordt de schadevergoeding niet via het strafproces geregeld. De letselschade-experts overleggen met de verzekeringsmaatschappij van de wederpartij, om zo de schade van de cliënt vergoed te krijgen. Ondanks dit grote verschil is er toch iets wat Slachtofferhulp en Letselschade.com bindt, namelijk het slachtoffer. Of iemand nu beroofd wordt of op het werk van de trap valt en hierbij letsel oploopt, beide personen hebben in dit geval schade. Het doel is altijd dat de persoon zo goed mogelijk herstelt en dat de schade van het slachtoffer zoveel mogelijk wordt vergoed. Of het nu een geweldsmisdrijf of een arbeidsongeval betreft, belangenbehartigers hebben het doel de zorgen bij het slachtoffer weg te nemen. Het is aan hen ervoor te zorgen dat het slachtoffer zich gehoord voelt en dat zijn of haar schade gecompenseerd wordt. Dit allemaal met maar één doel: dat deze persoon zo snel mogelijk zijn of haar leven week kan oppakken.

Bij Slachtofferhulp Nederland heb ik ontzettend veel mogen leren. Waar ik veel aan gehad heb zijn de trainingen in gespreksvaardigheden. Door gesprekstechnieken op een juiste manier toe te passen kun je het slachtoffer écht helpen. Belangrijk is dat de cliënt zijn of haar verhaal kwijt kan, maar ook dat duidelijk wordt waar de schade precies uit bestaat. Daarnaast is het belangrijk dat je de cliënt voldoende informatie geeft en dat hij of zij deze informatie ook begrijpt. Mede dankzij deze trainingen heb ik een goede band kunnen opbouwen met cliënten. Als vrijwilliger zie je veel cliënten en hierdoor maak je heel veel mee. Alle mensen die je ziet hebben een traumatische gebeurtenis meegemaakt, waardoor hun leven is ontregeld. Samen probeer je tot een oplossing te komen. Die ontregeling moet tijdelijk zijn. Af en toe komen er best heftige verhalen voorbij, maar je leert hier steeds beter mee omgaan. Dit heb ik ook echt met me meegenomen naar mijn stage bij Letselschade.com. Ook al kom ik hier veel situaties tegen waar ik nooit eerder mee te maken heb gehad, zoals medische fouten en arbeidsongevallen, ik kan het steeds beter relativeren. Hoe beter je zelf in staat bent met een bepaalde situatie om te gaan, hoe beter en efficiënter je de cliënt kunt helpen. Het belang van de cliënt staat voorop. Het is belangrijk dat je betrokken bent, maar de cliënt moet als het ware ook op jou kunnen leunen. Dit kan soms een uitdaging zijn, maar het geeft ook veel voldoening. Het moment dat de cliënt verder kan met zijn of haar leven voelt iedere keer weer als een overwinning.

Voorkomen kunnen we verkeersongevallen niet, dat is iets wat zeker is. Ondanks de werkzaamheden van de belangenbehartiger zullen er toch nog iedere dag files staan. Hetzelfde geldt voor arbeidsongevallen en medische fouten. Ook berichten betreffende geweldsmisdrijven zullen nog iedere dag in het nieuws te zien en horen zijn. Wat we wel kunnen is ervoor zorgen dat de schade zo goed mogelijk hersteld wordt, waardoor mensen die betrokken raken bij een traumatiserende gebeurtenis hun leven zo snel mogelijk weer op kunnen pakken.

Bianca Willemsen is student-stagiair bij Letselschade.com