Gepubliceerd op donderdag 05 juli 2018

Ellen van den Berg ontvangt eerste certificaat ‘NIVRE Register Deskundige’

Ellen van den Berg is de eerste herstelcoach die als ‘NIVRE Register Deskundige’ is ingeschreven in het NIVRE-register. Zij ontving als eerste herstelcoach het certificaat van het nieuwe register uit handen van NIVRE-voorzitter George Oostrom (foto). Het NIVRE heeft dit nieuwe register voor herstelcoaches begin 2018 geopend voor deskundigen die zich bezighouden met diensten op het terrein van de herstelgerelateerde dienstverlening in de letselschade. Ellen van den Berg is als register arbeidsdeskundige werkzaam bij het ArbeidsdeskundigBureau en als herstelcoach bij het HerstelcoachBureau, beide onderdelen van ‘de Bureaus ’in Utrecht.

Ingeschreven herstelcoaches krijgen de titel van NIVRE Register-Deskundige (rd). Herstelcoaches, die sinds 2015 al een hbo-opleiding Herstelcoach kennen, kunnen wanneer ze eveneens aan de basiseisen van het NIVRE voldoen een aanvraag voor inschrijving indienen. Het idee van dit nieuwe register, dat bij het NIVRE een gelieerd register is, is ontsproten binnen de branchegroep Personenschade van het NIVRE. Kenmerkend voor herstelgerichte dienstverlening is dat je eerst zorgt dat mensen herstellen en de schadevergoeding op de tweede plaats komt.

Omdat klanttevredenheid een belangrijke rol speelt en het slachtoffer daadwerkelijk meer centraal is komen te staan is bij verzekeraars behoefte aan het waarborgen van de kwaliteit van herstelgerichte dienstverleners. Een register maakt kwaliteit zichtbaar en geeft betrokken partijen in de letselschade een duidelijk beeld van de kwaliteit van de ingeschakelde hersteldeskundige. Ook voor dit gelieerde register dienen de geregistreerden te voldoen aan de kernkwaliteiten die het NIVRE van alle geregistreerden vereist. En natuurlijk vallen deze NIVRE Register-Deskundigen onder dezelfde gedragsregels onder de verplichting van de Permante Educatie

Bron: www.riskenbusiness.nl/nieuws