In het nieuws

Letselschade.com is regelmatig in het nieuws met interessante interviews, publicaties en artikelen over ons vakgebied en wat ons bezig houdt.

Over verdeling van een verzekerde som

ANWB Verkeersrecht 2019, 4
Op zaterdag 9 april 2011 schoot een jongeman in een winkelcentrum in Alphen aan den Rijn zes mensen dood en verwondde een groot aantal anderen. Na zijn dood beroofde hij zichzelf van het leven. Verschillende personen leden hierdoor verschillende soorten schade. Deze bijdrage biedt het verslag van een dubbelinterview met de advocaat van de zijde van de aansprakelijkheidsverzekeraar en met de vereffenaar, E.S. Groot, belangenbehartiger en directeur van Letselschade.com en beoogt inzicht te geven in de praktische aspecten van verdeling van een verzekerde som.
Lees meer

Ons doel? Geen schade!

078 Magazine, juni 2018
Ons ultieme streven? Geen schade! Dit betekent dat u na het ongeval weer kunt functioneren 'alsof het ongeval niet heeft plaatsgevonden', precies wat élk slachtoffer wil! Onze experts hebben hiervoor de juiste contacten met andere deskundigen. De praktijk is natuurlijk weerbarstiger. Uiteraard heeft u recht op vergoeding van bijvoorbeeld extra kosten, inkomensverlies en smartengeld. We zetten ons in voor uw maximale herstel, maar óók voor een optimale schadevergoeding.
Lees meer

Belastingschade: hoe zit het ook alweer?

Letsel & Schade, januari 2018
Fiscale gevolgen en gevolgen voor eigen bijdragen van een letselschade-uitkering ineens. Recent is er in de media aandacht besteed aan letselschadevergoedingen en gedupeerde slachtoffers die minder zouden overhouden van hun schade-uitkering doordat er indirecte schade is ontstaan. In dit artikel wordt de problematiek die zich kan voordoen bij een schade-uitkering ineens uiteen gezet met als doel inzicht te geven in de mogelijke gevolgen van een dergelijke uitkering. Daarbij wordt ingezoomd op belastingheffing via box 1 en 3 en nadere gevolgen van een schade-uitkering, zoals verminderde toeslagen of een hogere bijdrage zorg. Door partijen moet in kaart worden gebracht wat de consequenties hiervan zijn voor het slachtoffer op het moment dat de schade wordt uitgekeerd. Opmerkzaamheid van de belangenbehartiger en de verzekeraar en het zo nodig betrekken van een deskundige bij de berekening van de schade creëert zoveel mogelijk zekerheid voor het slachtoffer.
Lees meer

Werkgevers laten geld liggen

Het Ondernemersbelang, oktober 2017
U heeft het vast weleens meegemaakt. Een van uw medewerkers is in privétijd betrokken geraakt bij een verkeersongeval waarbij letsel is opgelopen. Als gevolg van dit letsel is deze medewerker voor langere tijd uit de roulatie en moet zich ziek melden. Allereerst heel vervelend voor uw medewerker, maar ook u als werkgever kunt hierdoor schade oplopen. Schade die u voor een groot deel terug kunt vorderen.    
Lees meer

NLE houdt warm pleidooi voor nog meer samenwerking in letselbranche

Magazine Risk en Business 2017 #4
NLE-voorzitter Rini Withagen greep de bijeenkomst aan om een warm pleidooi te houden voor nóg meer samenwerking in de letselbranche. “Veranderingen in de samenleving, in de wet- en regelgeving/jurisprudentie, bij de consument maar ook die in het letsellandschap en ons vak, vragen om samenwerking. Een harmonieuze schaderegeling in het belang van het slachtoffer moet centraal staan. Dat kunnen we niet alleen. Letselschaderegeling is een samenwerkingsproces tussen belangenbehartigers, verzekeraars en andere bloedgroepen. Ook al zijn er soms verschillen van mening, in het belang van slachtoffers zullen we samen moeten  werken. Ook daaraan leveren we als NLE graag een bijdrage. Niet via de media, zoals recentelijk bij de discussie over de buitengerechtelijke kosten (BGK) en ook niet op dossierniveau, maar in constructieve periodieke onderhandelingen op brancheniveau tussen PIV en NLE. Nogmaals, samenwerken met stakeholders is in het belang van de slachtoffers, dus daar moeten we ons voor blijven inzetten.”
Lees meer

Afwikkeling geleden en toekomstige letselschade

De krant editie Wouw, april 2017
Expert Rini Withagen bespreekt een praktijkvoorbeeld.
Lees meer

Letselschade.com nieuwe Partner MeerBusiness ZHZ

MeerBusiness ZHZ, april 2017
Wij zijn blij u te kunnen vertellen dat wij de nieuwe partner zijn van MeerBusiness ZHZ. Tijdens Fenexpo is het Partnerschap middels een overeenkomst bekrachtigd. MeerBusiness is een maatschappelijk communicatie platform voor ondernemende mensen en organisaties.
Lees meer

Letselschade.com gaat voor slachtoffers tot het uiterste

De krant editie Wouw, april 2017
Rini Withagen, directeur van Letselschade.com is inmiddels een bekend gezicht in de Wouwse Krant. In zijn graag gelezen columns schetst hij waargebeurde situaties waarbij Letselschade.com slachtoffers begeleidt om de geleden schade op de aansprakelijke partij te verhalen. In deze editie vertelt hij wat hem en zijn team motiveert om steeds het onderste uit de kan te halen.
Lees meer

Immateriële schade Groningen kent ‘nauwelijks gelijkwaardige zaken’

fd.nl, maart 2017
De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) moet immateriële schade gaan vergoeden aan slachtoffers van aardbevingsschade. Dat oordeelde de rechtbank in Assen woensdagochtend...
Lees meer

Strijd om recht na een dodelijke diagnose

Stad en Streek, BNdeStem, mei 2016
Asbestslachtoffer Ruud Swanen uit Rijen heeft minstens recht op 65.000 euro smartengeld van Bakkersland. Oordeelt de rechter...
Lees meer

Column dag uit het leven van Iris Blaak

Slagkracht, maart 2016
Als letselschadejurist werk ik uitsluitend voor slachtoffers en hun nabestaanden. Ons kantoor is gespecialiseerd in letselschade en één van de grootste onafhankelijke letselschadebureaus in Nederland.
Lees meer

Leger advocaten stort zich op Dupont-zaak

Algemeen Dagblad, mei 2016
Letselschadeadvocaten verdringen zich om cliënten te werven in de Dupont-zaak. Zeker vijf kantoren overwegen een schadeclaim tegen Chemours, het bedrijf waar het omstreden fabriekscomplex in Dordrecht sinds 1 jaar onder valt. Dupont heeft...
Lees meer

O, word ik niet geduwd?

Algemeen Dagblad de Dordtenaar, 13 januari 2016
Sinds twee jaar is Letselschade.com hoofdsponsor van het rolstoelbasketbalteam van Marc de Hond. Gisteren gaf hij een clinic voor de medewerkers van het Papendrechtse bedrijf.
Lees meer

‘Think rehab’ en omarm de herstelcoach…

PIV-Bulletin / november 2015
Berth Groot schreef een artikel over de noodzakelijke rol van een herstelcoach bij de optimale afwikkeling van een letselschade.
Lees meer

Winnaar actie Letselschade.com

door Stefan van der Leun, april 2015
Tijdens de Fenexpo Businessdagen op 21, 22 en 23 april in Gorinchem maakten bezoekers van de stand van letselschade expertisebureau Letselschade.com uit Papendrecht kans op een flitsende mountainbike.
Lees meer

Dit werk heb ik altijd willen doen

Algemeen Dagblad, 15 april 2015
Deze week "in de spiegel" Berth Groot, letselschade-expert uit Papendracht. Hij stelt onder meer de schade vast van slachtoffers van de schietpartij in Alphen.
Lees meer

Afwikkeling letselschade na verkeersongeval met onverzekerde partij

door Rini Withagen, februari 2015
Het was op een winterse vrijdag dat de heer Broekhoven met zijn auto onderweg was naar huis om te gaan genieten van het weekend. Het verkeer reed vrij langzaam vanwege deze mindere weersomstandigheden. Dat gold helaas niet voor Daan, een jeugdige bestuurder van een tegemoetkomende auto die toch nog snel wilde inhalen.
Lees meer

Business Club Sliedrecht Sport verwelkomt Letselschade.com

Sliedrechtsport.nl, februari 2015
Letselschade.com is lid geworden van de Business Club van Sliedrecht Sport. Het bedrijf, één van de grootste onafhankelijke letselschadebureaus van Nederland, heeft daarmee meteen een primeurtje te pakken. Het is namelijk het eerste Business Club-lid uit Papendrecht. “We zijn er trots op dat met Letselschade.com ook ons zakelijke netwerk verbreed wordt”.
Lees meer

De diverse stappen in het letselschadeproces

door Rini Withagen, november 2014
Letselschade is divers, kan lichamelijk en/of geestelijk zijn, en kan een gevolg zijn van een verkeersongeval, een arbeidsongeval, een medische fout of een beroepsziekte. Het slachtoffer heeft daarbij in alle gevallen recht op een passende schadevergoeding.
Lees meer

Letselschade-experts: begeleiding van a tot z

door Slachtofferhulp.nl, november 2014
Slachtoffers met letselschade kunnen na verwijzing door Slachtofferhulp Nederland kiezen tussen een letselschadeadvocaat of een letselschade-expert. De één is juridisch onderlegd, de ander bedreven in het vaststellen van schade. Letselschade-expert Rini Withagen over zijn werk en het verschil met de advocatuur.
Lees meer

Werkgevers Drechtsteden – Nieuwe Leden

Slagkracht, oktober 2014
Letselschade.com is gespecialiseerd in letselschade en is een van de grootste onafhankelijke letselschadebureau's in Nederland. Wij werken uitsluitend voor slachtofferxs of hun nabestaanden. We begeleiden elke client van de aansprakelijkstelling tot de definitieve regeling van de schade.
Lees meer

Schade-expert schrikt van leed na schietpartij

AD, oktober 2014
Veel getuigen, slachtoffers en nabestaanden kampen 3,5 jaar na het schietdrama in winkelcentrum Ridderhof nog met zwaar letsel. Vooral psychisch gaat het slecht, zegt Letselschade-expert Berth Groot. Voor hen lonkt (gedeeltelijk) schadevergoeding.
Lees meer

Een overlijden is al triest genoeg…

door Rini Withagen, oktober 2014
Het was een regenachtige vrijdagavond toen een politieauto voor kwam rijden bij de familie Boezen. Meteen wist mevrouw Boezen dat er iets mis was, maar de mededeling kwam daardoor niet minder hard aan. Haar echtgenoot was frontaal in botsing gekomen met een tegemoet komende auto.
Lees meer

Drechtsteden Business

september 2014
Bij Groot Expertisebureau is het roer omgegooid. De nieuwe naam van het Papendrechtse bureau is Letselschade.com. Een naam die de lading veel beter dekt. Letselschade.com is één van de grootste onafhankelijke letselschadebureaus in Nederland.
Lees meer

Drechtsteden Business Rondetafelgesprek

september 2014
Dienstverlening is een breed begrip, maar onlosmakelijk verbonden aan ondernemerschap. Wat maakt een onderneming tot een goede dienstverlener? Werkt u alleen of in samenwerking met andere partijen om de best mogelijke service te garanderen?Over deze en andere onderwerpen ging een gemêleerd gezelschap in gesprek.
Lees meer

De dokter is aansprakelijk… kan dat?

door Rini Withagen, september 2014
“Het enige wat ik wilde was erkenning van de gemaakte fout, een verhelderend gesprek daarover en excuses! Dat was echter teveel gevraagd”. Dit stelde de heer Willems nadat een routineoperatie volledig fout ging en voor hem een ware nachtmerrie werd.
Lees meer

Klachten Whiplash medisch moeilijk aan te tonen

door Rini Withagen, augustus 2014
Mevrouw Jacobse rijdt met haar Peugeot 205 over de snelweg naar haar werk. Opeens ziet ze dat de auto’s voor haar sterk afremmen vanwege een plotseling ontstane file. Mevrouw Jacobse trapt op haar rem en kan gelukkig nog net op tijd stoppen. De bestuurder van de Mercedes Station achter haar was echter net te laat.
Lees meer

Afwikkeling letselschade na ongeval in buitenland

door Rini Withagen, juni 2014
Binnenkort gaan veel Nederlanders weer op vakantie naar het buitenland. Dat is doorgaans een plezierige periode, maar helaas komt ook dan een ongeval regelmatig voor. Dit overkwam ook meneer en mevrouw Brugman en hun kinderen Jesse en Ilona.
Lees meer

Letselschade.com doet geen concessies aan de kwaliteit van haar dienstverlening

Interview met Berth Groot in het magazine Kwartaalbalans, december 2013
'We willen groeien, niet als doel op zich, maar groei moet er zijn', zegt Berth Groot, directeur van Letselschade.com, voorheen bekend onder de naam Groot Expertisebureau. Letselschade.com is een kantoor met zo'n twintig medewerkers, waarmee ze behoren tot één van de grotere spelers op het gebied van letselschade aan de kant van de slachtoffer. Lees hier het volledige artikel uit het magazine kwartaalbalans jaargang 19 Nummer 4
Lees meer